torsdag den 30. april 2015

Jordbundsundersøgelse og nedsivningstest d. 30 april - foretaget af Geosyd

Geosyd lavede 3 boringer og 1 nedsivningstest. Da de skulle bore i baghaven var der for smalt til at de kunne komme igennem med boremaskinen, så de kom igen med et håndbor. Der var ingen overraskelser i forhold til jordbunden og vi vidste på forhånd, at det var lerjord, så nedsivningen er ringe. Men så kunne vi få tilbud på ekstrafundering og faskine, som man skal have i Tårnby Kommune for at holde regnvand fra husets tag på egen grund.

Indhente tilbud fra nedrivningsfirmaer april 2015

I løbet af april tog vi kontakt til flere forskellige nedrivningsfirmaer for at indhente tilbud. De lå alle i omegnen af 100.000 kr inkl. moms, men vi valgte AK Nedrivning da Lasse Larsen anbefalede dem, og da man fik lidt mere med i deres tilbud. En ting vi blev gjort opmærksom på er, at der udover denne pris, også er udgifter forbundet med at få bortskaffet miljøfarligt byggeaffald.

AK Nedrivning sendte Jonas fra Screenflex, der tog prøver af maling, vinduer, fliseklæb mv. og lavede en rapport over, hvad der skulle bortskaffes som farligt affald. AK Nedrivning gav en pris på hvad de skulle have for at bortskaffe det og vi valgte selv at fjerne noget af det for at spare penge (i alt sparede vi 11.750 kr) Vi skulle selv anmelde dette affald til Tårnby Kommune ved at udfylde div. blanketter og få anvist et sted, vi kunne aflevere det. Det tog noget tid og nogle telefonsamtaler, og selvfølgelig tiden, der blev brugt på at fjerne affaldet, men det var nemme penge at spare.

Vi anmeldte termoruder i 3 døre, eternitplader på husets nordlige sokkel (fordi de kunne indeholde asbest) samt indvendigt træværk (fodpaneler, gerigter, vindueskarme) til Tårnby Kommune og fik følgende anvisning om, hvor vi kunne bortskaffe det:

Termoruder indeholdende PCB, anvises til ARCs genbrugspladser eller til forbrænding på NORD, Nyborg. Malet træværk indeholdende PCB og bly over grænseværdien for forurenet affald anvises til forbrænding på ARC, Kraftværksvej, København. Affaldet kan også afleveres på ARCs genbrugspladser. Asbestholdigt affald anvises til deponi på AV-Miljø, Hvidovre. Affaldet kan også afleveres på ARCs genbrugspladser.

Det vil sige, at vi kunne køre disse 3 typer affald på Kirstinehøj Genbrugsplads i Tårnby Kommune (selvfølgelig i de dertil indrettede containere). Vi tog billeder af affaldet, mens det blev smidt ud på genbrugspladsen (som dokumentation for at vi havde afleveret det korrekt).

fredag den 10. april 2015

Hvem er vi

Vi er en famile bestående af Kim og Lina og vores to døtre: Kamille på 3 år og Frida på 6 år. Vi har i mere end 2 år ønsket os at bygge nyt hus i Pilegårdskvarteret i Tårnby og nu er det lykkedes os at købe en grund at bygge på.

Så blev vi grundejere 10. april 2015

Efter et par nervepirrende dage med overvejelser om, om vi skulle byde over prisen og i så fald, hvor meget vi skulle byde over udbudsprisen på 2.200.000 kr, besluttede vi at byde 50.000 kr over og det lykkedes os at få grunden.

Forud for dette var en del andre åbent-hus arrangementer i Pilegårdskvarteret, hvoraf nogle fremhæves herunder.

Den første byggegrund vi kiggede på var på Ingstrups Alle i september 2013. Den var på 1156 m2 og sat til 2.495.000. Vi bød 2.100.000 men det ville sælger ikke gå med til - den blev senere solgt til 2.100.000 kr.

I starten af februar 2014 fik vi en mail fra Uffe (Home) som tilbød os en grund på Ryumgårdsvej til 1.795.000 kr. Vi var ude at se den og takkede nej pga. Ryumgårdsvej velvidende, at vi nok ikke fik sådan et tilbud igen (uden om nettet og direkte henvendt til os).

Så var der en anden grund til salg på Ilbro Alle i februar 2014, som vi var interesserede i, men den var kun 587 m2 stor, hvilket ikke er meget, når bebyggelsesprocenten er 25 af grundens areal.

I slutningen af marts 2014 kørte vi ad Nørholm Alle på vej hjem til Linas far og så et tilsalg skilt. Huset var endnu ikke på nettet, men Lina gik hen og ringede på døren for at spørge til prisen - desværre 2.500.000, hvilket var for meget i forhold til at skulle rive huset ned og bygge nyt. Rigtig god beliggenhed - tæt på skolen. Vi bød 2.200.000 kr men det gik sælger ikke med til.

I midten af april 2014 gentog det samme sig på Give Allé 20, hvor der stod et tilsalg skilt udenfor. Huset var ikke på nettet endnu, så vi ringede straks til mægleren og fik huset fremvist. Det blev så huset, som vi købte for at bo i (ikke rive ned) :-) Udbudsprisen var 3.295.000 kr og vi fik det for 3.265.000 kr.

Vi overtog huset 1. juli 2014 og flyttede ind d. 20. i samme måned (total hedebølge så det var rigtig hårdt at flytte ting ned fra 4. sal). Kim og jeg bar selv det hele ned, mens Linas far holdt vagt nede på gaden. Vi lejede en gratis trailer hos Bilka. Derefter 3 ugers sommerferie som viste sig at være godt placeret, så vi kunne komme på plads i det nye uden at skulle på arbejde samtidigt og uden at skulle køre børn i BH + VS på Frederiksberg. Skulle dog også lige nå istandsættelse af lejlighed på Frb +  1 uges ferie i Ellinge Lyng.